Uitslag Internazionale - Juventus

Denny (nyny83)

Internazionale is er niet in geslaagd Juventus van zich af te slaan in Giuseppe Meazza. De formatie van Rafael Benitez, met Wesley Sneijder, kwam pas laat op gang. Inter wist de Oude Dame echter niet over de knie te leggen.

Inter kon na de overtuigende Champions League-zege op Werder Bremen (4-0) met vertrouwen toewerken naar de topper tegen Juventus. De middenmoter wist in Samuel Eto'o de gevaarlijkste factor van de thuisploeg te elimineren. De Kameroener was tegen Bremen nog driemaal trefzeker, maar tegen Juventus kwam hij niet tot scoren.

De man in vorm bij de bezoekers, Milos Krasic was geregeld gevaarlijk aan de rechterflank van Juventus. De Serviër bezorgde oud-Ajacied Cristian Chivu een lastige avond. Krasic bediende in de eerste helft Vincenzo Iaquinta op maat, maar de Italiaanse international miste de scherpte voor het doel van Inter-goalie Júlio César.

Het tweetal van Juventus was kort voor de pauze opnieuw gevaarlijk, maar het doelpunt van Iaquinta werd afgekeurd. De eerste grote kans van Inter was pas na de pauze op te merken. Wesley Sneijder bediende Lúcio vanuit een vrije trap. De Braziliaanse verdediger was dichtbij een treffer, maar Juve-doelman Marco Storari hield de bezoekers op de been.

In de slotfase wilde Inter meer pressie uitvoeren op het doel van Juventus maar de formatie uit Turijn bleef zonder veel moeite overeind in Milaan. Invaller Fabio Quagliarella was zelfs nog dichtbij een winnende treffer. Beide ploegen hielden door de misser van Quagliarella een punt over aan de matige Italiaanse topper.