Williams dacht aan andere motorleverancier

Peterselieman

Eén van de aandeelhouders van het Formule 1-team van Williams Toto Wolff heeft onthuld dat het team dit seizoen wel degelijk er over nagedacht heeft om Cosworth in te ruilen voor een andere motorleverancier. Uiteindelijk is besloten om niets te veranderen.

"In sportief opzicht was het begin van het seizoen zwaar, omdat de verwachtingen erg hoog waren. Misschien waren we wat te optimistisch over de motor," zei Wolff tegen de Kleine Zeitung. Hij benadrukte dat er wel over gesproken is om Cosworth in te rijden, maar dat het Britse merk "stappen heeft gezet."

Ook waren er andere problemen voor Williams. Zo waren de regels op het gebied van het personeelsbeleid niet strikt genoeg, waardoor de renstal ten opzichte van de andere teams een achterstand had. Wel bleef Williams winstgevend. Voor volgend jaar verliest het team uit Grove twee sponsoren, maar Wolff meldde in zijn relaas dat er gesprekken met nieuwe sponsors gevoerd worden.

Naast Rubens Barrichello zal ook Nico Hülkenberg waarschijnlijk weer voor Williams uit gaan komen. "Van alle jonge rijders is hij waarschijnlijk nu de beste. Hij is opmerkelijk, maar ervaring ontbreekt hem nog. Het is een goede rijderscombinatie. Mijn woord hierover is net zoveel waard als dat van de andere bestuurders."