[MotoGP] Lorenzo: "Rossi reed niet fair"

Peterselieman

Valentino Rossi wist vandaag tijdens de MotoGP Grand Prix van Japan eindelijk het podium weer eens te beklimmen. De Italiaan kent mede door een beenbreuk een rampseizoen, maar wist met een derde plaats in Motegi eindelijk zich weer eens te tonen, dit tot ongenoegen van WK-leider en teamgenoot Jorge Lorenzo die Rossi beticht van te agressief rijden.

"Het was een gevecht tussen Valentino en mij, twee krijgers, een groot gevecht. Ik moet zeggen dat hij op sommige momenten niet helemaal fair was, we reden beiden op de limiet, maar enkele van zijn actief waren wat te veel van het goede; hij raakte me en duwde me opzij en dat was in mijn ogen niet helemaal juist," zei Lorenzo.

"We zijn teamgenoten (bij Yamaha, red.), ik vecht voor de rijderstitel, terwijl we samen vechten voor zowel het team- als het merkenkampioenschap en dat moeten we niet vergeten."

Lorenzo leidt soeverein in het wereldkampioenschap van de MotoGP. De Spanjaard zal waarschijnlijk volgende week in Sepang de titel pakken. De enige rivaal van de Yamaha-rijder is Dani Pedrosa, maar deze Honda-coureur brak in de eerste vrije training op Motegi zijn sleutelbeen en zal enige tijd uitgeschakeld zijn.