[Upd] N. de Jong schopt Ben Arfa uit wedstrijd

Sjors (Sj0rSz)

De kans is groot dat Nigel de Jong in de komende week weer veel besproken zal worden. De middenvelder van Manchester City haalde vanmiddag Hatem Ben Arfa, aanvaller van Newcastle United, op schandalige wijze onderuit. Het duel tussen de twee ploegen was op dat moment pas drie minuten bezig.

Ben Arfa werd uiteindelijk op een brancard afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de eerste geruchten heeft de ster van Newcastle United zijn onderbeen gebroken. De Jong kwam er in elk geval goed mee weg, aangezien de arbiter van dienst geen kaart uitdeelde.

Het is voor De Jong niet de eerste keer dat hij met zijn spijkerharde spel in opspraak komt. Zo zou de middenvelder van het Nederlands elftal in de WK-finale tegen Spanje ook met een rode kaart van het veld moeten vertrekken. Howard Webb bestrafte de overtreding op Xabi Alonso destijds echter met een gele prent.

Update:

Volgens Sky Sports heeft Hatem Ben Arfa na de actie van Nigel de Jong zijn been gebroken. Hierdoor zal de speler in de komende maanden niet meer in actie komen.


De overtreding van De Jong op Ben Afra