Melo dacht na WK aan stoppen

Stefan (sportfreak)

Het had weinig gescheeld of Felipe Melo was geen profvoetballer meer geweest. De Braziliaan dacht na het WK aan stoppen.

Brazilië werd in Zuid-Afrika door het Nederlands elftal uitgeschakeld in de kwartfinale. Melo speelde een negatieve hoofdrol met onder meer een rode kaart. Bij de gelijkmaker van Wesley Sneijder kort na rust was de middenvelder ook al betrokken. Melo liep keeper Julio Cesar dusdanig in de weg, dat de sluitpost volledig mistastte.

"Ik had er geen plezier meer in. Iedereen in Brazilië zei dat we eruit lagen door mij", zegt de robuuste controleur in La Repubblica. Melo beging na de 2-1 van Sneijder een harde charge op Arjen Robben. Vervolgens kon hij inrukken. Melo: "Ik moest die tackle maken, want je zag aan de Nederlanders dat ze de geest hadden. Hun ogen spraken."

"Na het WK had ik de motivatie niet meer om nog te spelen", zegt Melo, die besloot toch geen punt achter zijn loopbaan te zetten. Hij kende een moeizaam eerste jaar namens Juventus, maar lijkt weer op de weg terug. "Luigi Del Neri geeft me vertrouwen. Dat is het belangrijkste."