Porsche onderzoekt terugkeer in F1

Peterselieman

De Duitse autofabrikant Porsche onderzoekt of een terugkeer in de Formule 1 haalbaar is, zo onthulde de nieuwe bestuursvoorzitter Matthias Mueller vandaag bij de Paris Motor Show. Porsche maakt sinds kort onderdeel uit van het Volkswagenconcern, waardoor een overstap van de Sportscars naar de F1 gemaakt kan worden.

Naast Porsche is ook VW-dochter Audi actief in de Sportscars. Het bedrijf werkt momenteel aan de R18 die op Le Mans in de LMP1-klasse mee moet gaan doen. Porsche rijdt met de LMP2 RS Spyder en wil in de toekomst niet in dezelfde klasse tegen Audi gaan strijden.

"We willen beiden niet in de LMP1 gaan racen en daarom moeten we bekijken of het niet beter is dat één merk in de LMP1 gaat racen en de andere in de F1. Daarom moeten we rond de tafel gaan zitten om alle voor- en nadelen te gaan bespreken."

Overigens als Porsche terugkeert in de Formule 1 dan zal dit waarschijnlijk als motorleverancier zijn. Het merk heeft een verleden met de sport, maar de laatste deelname dateert al weer van 1991, maar was toen niet succesvol. In 2013 wanneer er in de Formule 1 een nieuw motorenreglement in werking treedt zou een terugkeer mogelijk maken.