Van Wolfswinkel: "In de kleine dingetjes merk je het verschil"

Olga Kroeders

Negentig minuten lang had Ricky van Wolfswinkel Jamie Carragher in zijn nek hijgen. De spits van FC Utrecht vond de verdediger van Liverpool van een ander niveau dan hij gewend is in de Eredivisie.

"Hij is een gelouterde verdediger. Hij laat zich duidelijk horen in het veld", vertelt Van Wolfswinkel tegenover Goal.com. En dat Carragher zich verbaal laat gelden binnen de lijnen was duidelijk. Zelfs vanaf de tribune was duidelijk te horen welke opdracht de aanvoerder van The Reds zijn ploeggenoten mee gaf.

"In de kleine dingetjes merk je gewoon het verschil. Even vasthouden of een duwtje in je rug. Aan zulke dingen merk je het verschil. Zo'n jongen heeft geweldig veel wedstrijden gespeeld voor Liverpool. Het is voor een jonge spits als ik lastig om tegen zo'n ervaren verdediger te spelen."

Maar ondanks dat Carragher veel ervaring heeft en wekelijks op topniveau speelt, had hij soms moeite om Van Wolfswinkel bij te benen. De aanvaller is dan ook tevreden met zijn eigen spel. "Zelf ben ik heel tevreden. Ik was balvast en dat is iets wat ik moet zien te ontwikkelen. Vandaag heb ik weer een stapje gemaakt."

Liverpool leek er in Utrecht geen wedstrijd van te willen maken. Het leek erop dat de ploeg van manager Roy Hodgson voor een punt naar Nederland was gekomen. "Dat denk ik niet", is Van Wolfswinkel stellig. "Dit is denk ik hoe Liverpool speelt. Niet vol op de aanval, maar een goed positiespel op het middenveld en zo proberen bij Torres te komen."

Utrecht heeft in de groepsfase van de Europa League nog niet verloren. Van Wolfswinkel ziet dan ook kansen. "We hebben tot nu toe een geweldig niveau laten zien in de Europa League. Tegen Celtic, uit bij Napoli en vanavond ook weer. Thuis tegen Steaua Boekarest moeten we zien te winnen en als dat lukt, dan kan het leuk worden", aldus Van Wolfswinkel.