Di Montezemolo prijst inspanningen bij Ferrari

Peterselieman

Ferrari-president Luca di Montezemolo prijst zijn team vanwege het feit dat het weer helemaal terug is in de titelstrijd in de Formule 1. Fernando Alonso won in Italië en in Singapore en werd daarmee op elf punten achterstand de eerste volger achter kampioenschapsleider Mark Webber.

"Dit is geen kwestie van geluk. Onze overwinningen zijn te danken aan het harde werk van het volledige team. Dit komt niet zomaar uit te lucht vallen," zei Di Montezemolo. "Alle medewerkers, van de mensen aan de pitmuur tot de pitcrew, van onze mannen in de garage tot de teamleden op de fabriek in Maranello en natuurlijk de coureurs, iedereen draagt zijn steentje bij aan het succes van Ferrari."

"Ik ben er trots op dat ik de baas van die mensen mag zijn en ben hartstikke blij dat ik bij teambaas Stefano Domenicali en zijn team proef dat de handdoek niet in de ring wordt gegooid. Ook niet als sprake is van een zware uitgangspositie. Niemand zeurt bij tegenslag, iedereen zet zijn schouders eronder en dan komt vanzelf een moment dat het beter gaat."

Toch waakt de Italiaan voor te veel optimisme. "We zijn op de juiste weg, meer niet. Twee maanden terug stond Alonso nog 47 punten achter de leider in het WK, inmiddels is het gat veel kleiner, maar er is dus nog steeds een marge. Totale betrouwbaarheid, onze snelheid nog meer verbeteren, keihard werken, honderd procent concentratie en boven alles, rustig blijven: dat is het recept voor succes in deze beslissende weken."