Lotus Racing in gesprek met Proton

Peterselieman

Lotus Racing gaat het het gesprek met de Maleisische autofabrikant Proton aan over het gebruik van de naam Team Lotus in de Formule 1. De partijen verschillen van mening over het gebruik van de naam Lotus en een gesprek moet de problemen uit de wereld gaan helpen.

Lotus Racing verwierf vorige week de rechten op Team Lotus door deze over te nemen van David Hunt. Omdat dit gebeurd was zonder Proton te informeren heeft de Maleisische fabrikant de banden met het Formule 1-team verbroken. Het bedrijf verbiedt nu het algehele gebruik van de naam Lotus in 2011, iets wat het team van Tony Fernandes wil voorkomen.

"Lotus gelooft dat zij in hun recht staan en hebben besloten om vanaf nu geen verder commentaar te geven op de kwestie. Dit besluit is genomen op aanraden van Tun Dr Mahathir (Proton-afgevaardigde, red.) en uit respect zullen wij zijn wensen inwilligen. Hij heeft ons immers altijd gesteund en dat is van onschatbare waarde voor ons geweest," meldde Lotus Racing in een persbericht.

"We zijn erg dankbaar dat we de kans hebben gehad om onze kant van het verhaal te vertellen en vertrouwen erop dat er een eerlijke balans opgemaakt zal worden. Een besluit zal zo spoedig mogelijk volgen."