Vrijspraak voor liquidatiepoging Cor van Hout

Redactie

De vermeende huurmoordenaar Milorad P. is vrijgesproken van de mislukte liquidatiepoging op Heineken-ontvoerder Cor van Hout, zijn vriendin en hun destijds 3-jarige zoontje in 1996. Volgens de rechtbank in Haarlem ontbreekt doorslaggevend bewijs.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden twaalf jaar cel. Volgens justitie was de man op beelden van de aanslag te zien. De schietpartij was vastgelegd door twee politiecamera's die op de woning van de topcrimineel stonden gericht. De rechtbank vindt de beelden echter te vaag om vast te stellen dat het om P. gaat.

Meerdere getuigen hebben P. op de beelden herkend, maar dat bewijst volgens de rechtbank alleen dat hij rond het tijdstip van de moordpoging in de buurt was. P. heeft niet verklaard waarom hij daar in de buurt was. Ook staat volgens de rechtbank vast dat hij geweld niet schuwt en dat hij vaker vuurwapens heeft gehanteerd, maar ook daarmee staat niet vast dat hij degene was die de aanslag pleegde.

De voormalige kompaan van Willem Holleeder werd voor de deur van zijn woning meerdere keren beschoten en raakte zwaargewond. De opdrachtgevers waren volgens het OM de inmiddels geliquideerde criminelen Sam Klepper en Johnny Mieremet.

Van Hout overleefde ook een liquidatiepoging in 2000, maar kwam in 2003 alsnog om toen hij vanaf een motor onder vuur werd genomen bij het verlaten van een Chinees restaurant in Amstelveen.