Van der Vaart: "Het was een rare wedstrijd"

Olga Kroeders

Rafael van der Vaart was tegen FC Twente de beste man aan de kant van Tottenham. Na een uur kreeg hij echter zijn tweede gele kaart.

De Nederlandse middenvelder stond aan de basis van de eerste overwinning in de Champions League van de Spurs. Hij zag eerst nog een strafschop gestopt worden, maar schoot later wel de 1-0 tegen de touwen. "Na de rode kaart was het moeilijk", zei hij na afloop tegenover Sky Sports. "Ik was bezorgd dat we de wedstrijd niet zouden winnen. Maar de jongens hebben fantastisch gespeeld. We hebben gevochten tot het einde."

"De strafschop schoot ik slecht in. Het was een goede redding van de keeper, maar voor mij was het een teleurstelling. Het was een rare wedstrijd. Ook voor mij. Ik miste een penalty, scoorde en werd van het veld gestuurd. Ik heb nog nooit een wedstrijd als deze gespeeld."

"We hebben verdiend gewonnen denk ik. Twente is een goed team maar wij verdienden het om te winnen. Nu krijgen we Inter. Weer een geweldige wedstrijd." Van der Vaart is voor het duel met Inter geschorst. "We hebben een goed team met veel kwaliteit en vertrouwen. Zij gaan die wedstrijd winnen voor mij."