Pikante oefenwedstrijd voor Advocaat

Olga Kroeders

Dick Advocaat kan zich opmaken voor een pikant onderonsje met België. Op 17 november speelt Rusland in Moskou een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Rode Duivels. Dat meldt de KBVB op zijn website.

De 63-jarige Advocaat was van oktober 2009 tot april 2010 als bondscoach in dienst van de Belgische voetbalbond, maar verbrak zijn contract toen hij een lucratief aanbod van Rusland kreeg.

De overstap kwam Advocaat op veel negatieve reacties te staan. De kleine generaal werd verweten dat hij voor het grote geld koos. De Belgische bond eiste financiële compensatie van de Haagse coach, die uiteindelijk een fikse schadevergoeding betaalde. De wedstrijd kwam tot stand op initiatief van beide bondscoaches. De Belgische keuzeheer George Leekens ontmoette zijn voorganger onlangs op een FIFA-congres in Madrid.

Advocaat was in het verleden twee periodes bondscoach van het Nederlands elftal. Ook coachte hij de nationale ploegen van Australië en Zuid-Korea. Met de Russen pakte hij in de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het EK 2012 in Oekraïne en Polen drie punten.