[WK] Freire: "Ik heb goed getraind"

Sjors (Sj0rSz)

Oscar Freire wil komend weekend voor de vierde keer wereldkampioen wielrennen worden en heeft daar naar eigen zeggen veel vertrouwen in. Dit liet de renner, die in dienst van Rabobank rijdt, vandaag op de website van de Spaanse wielerbond weten.

Freire denkt dat hij zich in Australië kan mengen in de strijd om de eindzege. "In denk dat ik goed in vorm ben. Ik heb goed kunnen trainen en denk dat dit parcours mij wel ligt", aldus de Spanjaard. "Maar ik ben niet de enige, in de Vuelta heb ik gezien dat er genoeg concurrenten zijn die kans maken."

De Spaanse renner heeft een reputatie als het gaat om het rijden van wereldkampioenschappen. "Een sprint op het WK is anders dan in de Tour of de Vuelta vanwege het aantal kilometers. Dat ligt een renners zoals mij beter, maar misschien ook anderen zoals Hushovd of Gilbert."

Freire kende in elk geval een moeizame voorbereiding op het naderende WK. "Ik reed de Vuelta met weinig trainingskilometers in de benen en ik had net een operatie achter de rug. Het was in het begin erg warm en ik had het moeilijk. Toen de Vuelta voorbij was, ging het beter. Ik denk dat ik nu veel beter ben. Zeker weten doe ik het niet, maar we zullen het zondag zien. Ik ga naar het WK om te winnen."

Tot slot hoopte de Spanjaard dat er zondag geen verrassingen plaats zullen vinden. "Er zijn maar weinig ploegen die hopen dat het in een sprint eindigt. Ik hoop dat we niet in de achtervolging moeten. We moeten zorgen dat we iemand mee vooraan hebben", aldus Freire, die tevens op goed weer hoopt. "Ik hoop dat het zondag niet al te koud is en niet regent. Je moet het geluk hebben om overeind te blijven. Ongeacht of je goed of slecht bent, zonder een beetje geluk lukt het niet."