Geen rookverbod tijdens het driften in GT5

Tdriver

Er mag dan net een prima Formule 1 racer uitgekomen zijn, de meeste racefanaten met een PlayStation 3 wachten natuurlijk maar op één ding: Gran Turismo 5. Youtube bevat inmiddels aardig wat gameplayvideo's van de langverwachte 'soon to be released' racesim. Regen, sneeuw, vonken, een enkele zijdeur en lakschade; we hebben het allemaal al voor de virtuele voorruit  langs zien komen - al dan niet in belabberde 'phone-cam' kwaliteit.

Wat we nog misten waren een paar goede drift video's maar die zijn er nu ook. Youtuber ukoredgar2143 had kennelijk wat tijd over en besloot die door te brengen in de plaatselijke 'Best Buy' winkel, alwaar hij met de GT5 kiosk demo aan de slag ging.

Met wat knip- en plakwerk en een muziekje eronder leverde dat een paar aardige video's op. Uit de video's blijkt dat driften mogelijk is in GT5. Maar wat -naast het gebrek aan achtergebleven, plakkerig, rubber op het asfalt- vooral opvalt in de filmpjes, is dat de rook weliswaar in voldoende mate van de wielen spuit, maar op bepaalde momenten toch nog een beetje onnatuurlijk overkomt. Wellicht dat dit aan de demo code ligt en dat het rookeffect in de uiteindelijke versie mooier en beter zal zijn.

De tijd zal het leren, op 3 november kunnen we zelf achter het stuur plaats nemen om het te testen. Tot dat moment moeten we het doen met de video's die op het wereldwijde net verschijnen, dus voor de liefhebbers: grab a drink, sit back and enjoy.