F1 2010: bug vernietigt gamesaves

Tdriver

Heb je net de training van je leven gereden, alle Research & Development objectives gehaald, ben je plots je volledige carrière kwijt en kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Het klinkt als een nachtmerrie en dat is het ook voor een aantal spelers van Codemasters' F1 2010. Een bug in de game zorgt er namelijk voor dat je gamesave gecorrumpeerd kan raken.

De bug kan volgens Codemasters de kop opsteken, wanneer je na het behalen van de R&D objectives naar de Paddock terugkeert (hetzij direct via het menu, of via de garage). Ze geven op het officiële forum ook een tijdelijke oplossing: start na het afronden van de R&D-sessie eerst de kwalificatie-sessie op en keer daarna pas terug naar de paddock.

Of in de woorden van Codemasters: "After a practice session where you complete an R&D objective and unlock a new upgrade make sure you then load in to the following qualifying session before exiting the game. As long as you progress to the qualifying session before quitting the game this problem will not occur."

Overigens zou de bug ook niet altijd opduiken:
"We [Codemasters] believe this only occurs if, after completing an R&D objective, you...
- Retire to the paddock via the Engineer (in the garage).
- Terminally damage your car and select retire to paddock.
- Get disqualified and select retire to paddock. "

Codemasters zegt aan een patch te werken die deze, en andere, bugs uit de game moet halen. Wanneer die patch klaar zal zijn is nog onduidelijk. Het probleem doet zich voor op alle platformen (PC, Xbox360 en PS3).

F1 2010 laat je in de huid van een Formule 1-coureur kruipen en de strijd aangaan op officiele F1-circuits van dit seizoen. De game werd vorige week met veel gejuich ontvangen en wordt vooral geprezen om zijn 'realisme'. Waarvan in het onderstaande filmpje een mooi voorbeeld te zien is: Monaco in de regen, IG en IRL.