Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 39

Jeffrey

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

In de Belgische competitie werd afgelopen week een dubbel programma afgewerkt. Midweeks speelde Anderlecht met 1-1 gelijk tegen Lierse SK waar Roel van Hemert niet tot de selectie behoorde. Bij Anderlecht begon Mbark Boussoufa in de basis. Boussoufa krijgt een aantal kansen, maar weet niet tot scoren te komen. Wel krijgt hij aan het eind van het duel een gele kaart. Anderlecht speelde afgelopen weekend tegen KV Mechelen. Wederom start Boussoufa in de basis en hij scoort in de zeventiende minuut de 1-0. Boussoufa laat een voorzet van Suarez in het doel glijden. Hij krijgt daarna nog wel een aantal kansen, maar scoort niet meer. Anderlecht wint met 5-0 en staat nu tweede in de stand met een achterstand van vier punten op koploper Racing Genk.  

KSC Lokeren won midweeks met 3-2 van Gent. Bij Lokeren stond Donovan Deekman voor het eerst dit seizoen in de basis. In de tweede minuut kreeg hij al gelijk een kans maar hij stuitte op een voet van de tegenstander. In de 87e minuut, bij de stand 2-2, is Deekman wel verantwoordelijk voor de winnende treffer. Deekman wist optimaal te profiteren van een fout in de centrale defensie van Gent. Afgelopen weekend speelde Lokeren de uitwedstrijd tegen Eupen, en ook nu start Donovan Deekman in de basis. Hij kreeg een aantal kansjes, maar weet niet tot scoren te komen. Lokeren wint wel door een doelpunt van Overmeire in de zeventiende minuut.Club Brugge speelde midweeks tegen Eupen en zegevierde met 4-0.Bij Club stond Ryan Donk in de basis. Eupen eindigde de wedstrijd overigens met negen man na rode kaarten van Ibradovic en Diniz. Afgelopen weekend leed club Brugge zijn vierde nederlaag van het seizoen. Germinal Beerschot won met 2-1. De winnende treffer werd gemaakt door Negrao. Donk kreeg drie minuten voor tijd geel.

Sunderland verloor in de Engelse Premier League midweeks thuis met 1-2 van West Ham United. Twintig minuten voor tijd mocht Boudewijn Zenden bij de thuisclub invallen. De winnende treffer werd in de 59e minuut gemaakt door Obinna. Afgelopen weekend speelde Sunderland uit tegen Liverpool met 2-2. Dirk Kuijt scoorde de eerste treffer voor de thuisploeg. Boudewijn Zenden verving in de blessuretijd Bent, die beeide treffers van Sunderland maakte.

Op het eigen St. James Park incasseerde Newcastle United, met Tim Krul in het doel, op ongelukkige wijze een verlies. The Magpies kwamen nog wel op voorsprong. Na 43 minuten mocht Kevin Nolan aanleggen vanaf elf meter. De middenvelder faalde niet en schoot raak. In de 67e minuut wist Kenwyne Jones namens Stoke City de gelijkmaker te scoren. The Magpies kwamen op achterstand te staan door een eigen doelpunt van James Perch, die uiteindelijk tot het verlies leidde.

Wigan Athletic speelde afgelopen weekend bij Birmingham City met 0-0 gelijk. Ronnie Stam begon bij Wigan in de basis.

In de npower championship verloor Swansea City, met Dorus de Vries in het doel, de uitwedstrijd tegen Nottinham Forrest met 3-1. Invaller Cerdric van der Gun zorgde aan het eind van de wedstrijd voor de enige treffer van de bezoekers.

Doncaster Rovers FC, met Shelton Martis in de basis, ging met 3-0 uit onderuit tegen QPR. Doncaster staat in de stand tiende met twaalf punten uit acht wedstrijden.

In de npower League 1 ging Plymouth Argyle, met Marcel Seip in de basis, midweeks met 0-2 onderuit tegen Brighton. Seip stond ook afgelopen weekend in de basis in de uitwedstrijd tegen Rochdale dat in 1-1 eindigde. Plymouth staat inmiddels zeventiende met negen punten uit acht wedstrijden.

Yeovil Town, met Stefan Stam in de basis, ging thuis met 1-3 onderuit tegen Exeter City. Yewovil staat in de npower Football League 1 twintigste met zeven punten uit acht wedstrijden

Oud-Feyenoorder Glenn Loovens heeft zijn club Celtic aan de overwinning geholpen. In de thuiswedstrijd tegen Hibernian, waar Edwin de Graaf bijna de gehele wedstrijd meespeelde, nam de 27-jarige verdediger de tweede treffer voor zijn rekening. De Schotse ploeg versloeg Hibernian met 2-1 en gaat samen met Glasgow Rangers aan kop. Rangers heeft echter een iets beter doelsaldo. 

Anorthosis Famagusta heeft afgelopen weekend in de Cypriotische competitie een zege geboekt op hekkensluiter Olympiakos. Na negentig minuten stond er een stand van 2-1 op het scorebord in het voordeel van Anarthosis. Jeffrey Leiwakabessy begon opnieuw in de basis bij de winnende ploeg, maar werd na een klein uur spelen gewisseld. Door de zege staat Anorthosis op een tweede plaats, op gelijke hoogte met koploper APOEL Nicosia. Zij speelden met 1-1 gelijk tegen het laaggeklasseerde AE Paphos. Joost Broerse kwam opnieuw niet binnen de lijnen bij APOEL. AEK Larnaca, waar diverse landgenoten onder contract staan, kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Ethnikos Ahnas. Kort voor tijd tekende Andres Oper, overgekomen van Roda JC, voor de gelijkmaker. Verder speelden Kevin Hofland, Gregoor van Dijk en Danny Schenkel mee.

Moestafa El Kabir was afgelopen weekeinde opnieuw trefzeker voor zijn ploeg Mjällby. De ploeg trof in eigen huis Djurgårdens IF en won ruim met 3-0. El Kabir was na twintig minuten spelen verantwoordelijk voor de openingstreffer. Mjällby staat, met nog vijf speelrondes te gaan, op een knappe zesde plaats. De achterstand op plek drie, dat rechtgeeft op Europees voetbal, bedraag zeven punten.

In de Finse competitie heeft FC Inter Turku een prima resultaat geboekt. Op bezoek bij titelfavoriet HJK Helsinki speelde de ploeg van trainer Job Dragtsma knap met 1-1 gelijk. Guillano Grot begon vanaf minuut één in de spits en speelde de gehele wedstrijd uit. FC Inter staat na dit weekend op een zesde plaats. De achterstand op plek drie bedraagt, met nog drie wedstrijden voor de boeg, zeven punten.

Brøndby IF heeft de topper in de Deense competitie tegen FC Kopenhagen niet in winst kunnen omzetten. De ploeg verloor met 2-0 en zag Kopenhagen daardoor uitlopen. Het verschil bedraagt na tien speelrondes al elf punten. Remco van der Schaaf speelde de gehele wedstrijd mee aan de kant van Brøndby. Ook Esbjerg fB heeft afgelopen weekend de volle buit niet weten te pakken. Op eigen veld kwam de ploeg tegen Randers FC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Aanvaller Tim Janssen speelde de volle negentig minuten mee bij Esbjerg. Na deze speelronde blijft de ploeg in de onderste regionen van de ranglijst steken.

Adelaide United heeft afgelopen weekend, dankzij twee doelpunten van Sergio van Dijk, opnieuw de volle buit gepakt. Perth Glory werd op eigen veld met 2-0 verslagen. Twintig minuten voor tijd opende Van Dijk de score en korte tijd later verdubbelde hij de score vanaf elf meter. De ploeg zag de concurrentie punten verspelen en daardoor staat Adelaide zes punten voor op nummer twee Brisbane Roar en nummer drie Central Coast Mariners. Deze twee ploegen hebben echter nog wel een wedstrijd tegoed. Melbourne Heart, met de twee aanvallers Rutger Worm en Gerald Sibon in de gelederen, verloor op bezoek bij Brisbane Roar kansloos met 4-0. Beide Nederlandse aanvallers speelden de gehele wedstrijd mee.

Chicago Fire heeft afgelopen weekend haar derde nederlaag op rij geleden. Ditmaal verloor de ploeg op eigen veld met 0-1 van Seattle Rounders. Collins John startte vanaf de bank en viel kort voor tijd in. Hij kon niet voorkomen dat Blaise N'Kufo, afgelopen zomer overgekomen van FC Twente, kort voor tijd het winnende doelpunt maakte voor Seattle Rounders.

Borussia Mönchengladbach speelde tegen Schalke 04 met 2-2 gelijk. Roel Brouwers begon in de basis, maar moest in de 78ste minuut het veld verlaten met een rode kaart. Marcel Meeuwis kwam in de 90ste minuut in het veld voor Marco Reus.

In Oostenrijk wist Red Bull Salzburg van SV Ried te winnen met 1-0. Door de overwinning stijgt de ploeg naar de zevende plek in de strijd om de Oostenrijkse titel. David Mendes da Silva deed de gehele wedstrijd mee.

AC Monza Brianze 1912 speelde gelijk tegen concurrent Sorrento. Het werd in Monza 1-1. De ploeg blijft ondanks het gelijkspel op de zeventiende plek staan. Nederlander Sander Westerveld keepte de gehele wedstrijd, maar wist niet te voorkomen dat hij een tegengoal kreeg.

Het Levski Sofia van Nederlander Dustley Mulder en Serginho Greene  wist voor de vijfde keer op rij te winnen. Dit keer was het met 2-1 van Beroe te winnen. Sofia blijft dankzij de overwinning uiteraard aan kop staan. Beide begonnen in de basis, Greene speelde de wedstrijd in zijn geheel mee, Mulder moest in de 63ste minuut naar de kant. Andwele Slory kwam in de 46ste minuut in het veld.