Cleese, Pegg en Fassbender in Fable III

Redactie

De cast van de game Fable III wordt steeds groter. Game-ontwikkelaar Peter Molyneux heeft onder andere Simon Pegg, Michael Fassbender en John Cleese weten te strikken voor een rol.

Pegg speelde eerder de rol van Scotty in de moderne verfilming van Star Trek. In de game speelt hij de om aandacht vragende soldaat Benn Finn. De koning van Albion, een echte tiran, wordt gespeeld door Fassbender (Inglorious Bastards).

John Cleese is de grootste naam dankzij zijn werk aan Monty Python en de Britse komedieserie Fawlty Towers. In Fable III speelt Cleese de butler die de speler assisteert tijdens zijn poging de tiran van de troon te stoten.

Andere stemmen in de game komen van Bernard Hill (King Theoden in The Lord of the Rings) als de trouwe mentor van de speler, Nicholas Hoult (Clash of the Titans) als een potentiële liefde en Naomie Harris (28 Days Later en Pirates of the Caribbean) als leider van de rebellen. Daarnaast spelen ook Zoe Wanamaker en Stephen Fry, bekend van onder andere V for Vendetta en diverse Harry Potter-films een rol in Fable III. Beiden speelden ook in eerdere Fable-games.