Wozniacki en Date Krumm door in Tokyo

Peterselieman

Caroline Wozniacki heeft de derde ronde van het toernooi in Tokyo bereikt. De als eerste geplaatste Deense, die bij goede prestaties in de Japanse hoofdstad en een week later in Beijing nummer een van de wereld kan worden, won met 6-1 en 6-3 van Greta Arn uit Hongarije. Wozniacki hoefde dankzij een vrijstelling in de eerste ronde niet in actie te komen.

Ook Vera Zvonareva (2) staat in de derde ronde. De Russin versloeg Sara Errani uit Italië met tweemaal 6-3. Elena Dementieva had in haar tweederondepartij geen kind aan Yaroslava Shvedova: 6-0 en 6-1. De als zevende geplaatste Russin neemt het nu op tegen Flavia Pennetta . De Italiaanse won met 6-3, 4-6 en 6-3 van Maria Kirilenko.

Kimiko Date Krumm staat ook in de derde ronde. De Japanse veterane kwam tegen Daniela Hantuchova laat op stoom, maar dwong een derde set af. Daarin moest de Slowaakse met een schouderblessure opgeven: 2-6, 6-0 en 4-0, opgave. Date Krumm, die in de eerste ronde Maria Sharapova versloeg, vierde vandaag haar 40e verjaardag.

Ana Ivanovic is tegen Marion Bartoli hard onderuit gegaan. De Servische voormalige nummer een werd door de Française (11) met 6-2 en 6-1 naar huis gestuurd. De Duitse Julia Görges versloeg de als vierde geplaatste Samantha Stosur: 7-5 en 6-3.


(Foto: Novum)