Bruggink onderhandelt met Nederlandse club

Peterselieman

De carrière van Arnold Bruggink krijgt mogelijk toch nog een vervolg. De 33-jarige aanvaller is momenteel in onderhandeling met een Nederlandse club. De naam daarvan wilde hij niet bekend maken. "Het wordt deze club of ik stop ermee", zei Bruggink tegen Novum Nieuws. "Na het interlandweekend verwacht ik daar begin oktober duidelijkheid over te kunnen geven."

Bruggink laat de keuze vooral afhangen van zijn gevoel. "Ik ben nu in de positie dat ik niet zomaar ergens ja op zeg. Het moet klikken met de club. Het analyseren voor Eredivisie Live vind ik namelijk ook erg leuk."

De tweevoudig international zit zonder club sinds hij afgelopen zomer het Duitse Hannover 96 verliet. "Ik wilde wat nieuws. Vooral het laatste seizoen was mede door de dood van Robert Enke erg hectisch. Omdat ik de aanvoerdersband overnam van Robert kwam er veel over mij heen." Doelman Enke pleegde begin november zelfmoord.

De oud-speler van onder meer PSV, FC Twente en Real Mallorca heeft toch een goed gevoel overgehouden aan zijn periode in Duitsland. "Ik ben blij dat ik de periode in Hannover goed heb kunnen afsluiten. De laatste twee wedstrijden moesten we winnen in de strijd om degradatie en speelde ik een belangrijke rol."

Dat Hannover met een derde plaats nu zo goed presteert in de Bundesliga zit Bruggink niet dwars. "In het begin had ik wel gemengde gevoelens, maar nu ben ik blij voor de mensen bij de club. Eigenlijk is het ongelofelijk. Aan het begin van het seizoen werd trainer Mirko Slomka er bijna uitgegooid en nu staan ze derde."

Bruggink hoopte na zijn vertrek bij Hannover in Duitsland te kunnen blijven. "Ik heb hier een aardige staat van dienst opgebouwd en gokte op een Bundesliga-club net onder de tiende plaats." Aanbiedingen uit de Bundesliga bleven echter uit, een divisie lager hadden clubs wel interesse.

Ook was er interesse uit Griekenland en Australië. "Dat waren geen clubs waarop ik zat te wachten. Hoewel ik Australië nu toch wel een mooi avontuur had gevonden. Maar op dat moment hoopte ik nog op iets anders. Dat is de voetballerij. Je maakt een keuze en die pakt niet altijd uit, zoals je verwacht."

In juli was er nog een serieuze flirt met VVV-Venlo. "Ik was erg gestreeld door de interesse", vertelt Bruggink. "Jan van Dijk wilde me graag hebben en was bereid ver te gaan. Maar het goede gevoel ontbrak. Dat is voor mij essentieel bij een nieuwe club."