"Gilbert krijgt het zwaar op het WK"

Peterselieman

Volgens Lars Boom en Niki Terpstra gaat de grote favoriet voor het wereldkampioenschap wielrenner in Geelong Philippe Gilbert het lastig krijgen. De Nederlandse troeven zullen net als de andere wielrenners hun uiterste best doen om de titel en het tricot te bemachtigen en de Belg hiermee dwars te zitten.

"Het ziet er indrukwekkend uit wat hij de laatste weken doet. Tenminste op tv. Niki heeft hem zelf in de Vuelta zien rijden. Wij gaan in ieder geval proberen om hem geen wereldkampioen te laten worden," zei een strijdlustige Boom tegen NUsport.

"Als je zo'n topfavoriet bent, wordt het wel heel moeilijk. Dus eigenlijk denk ik dat hij niet wereldkampioen wordt," vult Terpstra aan. "Ik denk niet dat hij alleen weg zal kunnen rijden. Daar is hij te veel favoriet voor. Dan moet je wel heel sterk zijn, wil je de rest uit het wiel rijden. Hij is wel snel, maar hij is niet de rapste."

De Nederlanders hebben weinig ervaring op het WK. Terpstra staat voor zijn debuut, terwijl Boom voor de tweede maal op mag stappen. "De tactiek om het écht af te maken in de finale zal ik nog niet hebben. Maar eh... laten we eerst eens kijken hoe het straks gaat," besloot Boom.