Sutil: "Force India mist Key"

Peterselieman

Force India-coureur Adrian Sutil vindt dat zijn renstal de naar Sauber vertrokken technisch directeur James Key mist. De Brit leverde dit seizoen een goede bolide af, maar het Indiase team is na de goede resultaten begin dit jaar ingehaald door andere teams en is nu met Williams in gevecht voor de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, een gevecht waar naar verluidt vijf miljoen dollar op het spel staat.

"Ik dacht dat er geen problemen zouden ontstaan en ik heb vertrouwen in de personen die het overgenomen hebben. Zijn opvolger Mark Smith verricht goed werk, maar we hebben wel terrein verloren," zei Sutil tegen Auto Motor und Sport. "Het is voor ons niet meer zo makkelijk om in de top tien van de kwalificatie te komen. Je kunt alleen zien hoe goed iemand is als hij er niet meer is."

Dat het gevecht om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap hard wordt gespeeld blijkt wel uit de Grand Prix van Singapore. De Force India-rijders Sutil en Vitantonio Liuzzi startten als zestiende en zeventiende. Liuzzi viel uit, terwijl Sutil als achtste afgevlagd werd. De Duitser kreeg achteraf twintig strafseconden omdat hij buiten de baan was gekomen en er voordeel van had gehad. Daarop protesteerde Force India tegen Williams dat Nico Hülkenberg hetzelfde had gedaan, waardoor de stewards dit protest toekenen en Sutil zo negende werd, voor Hülkenberg.