Lotus Racing: "Wij bezitten naam Team Lotus"

Peterselieman

Lotus Racing heeft gereageerd op het statement van Proton dat het Maleisische bedrijf de rechtenhebber van de naam Team Lotus claimt te zijn. Het team van Tony Fernandes meldt dat het zich geen zorgen maakt over de eventuele stappen die Proton wil nemen om het gebruik van de naam te verbieden.

"Vorige week hebben we Team Lotus terug in de Formule 1 gebracht, door Team Lotus Ventures van David Hunt over te kopen. Dit jaar reden we met een licentie van Group Lotus, maar door het kopen van Team Lotus Ventures, kunnen we vanaf 2011 de naam Team Lotus gebruiken. We gaan het nieuwe seizoen ook in met het volste vertrouwen dat we de rechthebbenden op de naam zijn," zei de directeur van Lotus Racing Riad Asmat.

"Dat wordt tegengesproken door Group Lotus, en we willen daarop reageren, zodat er geen onduidelijkheid ontstaat. We hebben een rechtszaak aangespannen bij de Engelse rechtbank. We zijn ervan overtuigd dat Team Lotus Ventures de rechten heeft op het gebruik van de naam Team Lotus. Kort geleden heeft Group Lotus de naam Team Lotus proberen te registreren, maar is hier niet in geslaagd."

"De hele discussie over de licentie gaat werkelijk nergens over. Het was een licentie voor een jaar, met sponsoring van Proton. Op het moment dat we de overeenkomst sloten, heeft Group Lotus ons duidelijk gemaakt dat we de naam Team Lotus niet mochten gebruiken, omdat ze hier geen rechten op had. We hebben dit ook nooit proberen te veranderen, tot we dat op juiste wijze konden doen, door het kopen van Team Lotus Ventures."