Sevilla ontslaat trainer Alvarez

Olga Kroeders

Sevilla heeft gisteren trainer Antonio Alvarez ontslagen vanwege de matige competitieresultaten. De club verloor afgelopen weekend van Hercules.

Alvarez was pas zes maanden hoofdtrainer van Sevilla, dat vorig seizoen onder zijn leiding de Copa del Rey won. In de competitie waren de resultaten echter minder goed, al eindigden de Andalusiërs wel op de vierde plek in de competitie. Toch lukte het de formatie van Alvarez niet om de voorronde van de Champions League door te komen.

Na de uitschakeling tegen Braga verloor Sevilla ook nog eens de eerste wedstrijd in de Europa League, thuis tegen Paris Saint-Germain. Ondertussen staat de club pas op acht punten uit vijf competitieduels. De 2-0 nederlaag op bezoek bij Hercules Alicante was voor Alvarez de laatste wedstrijd als hoofdcoach van Sevilla.

Op de officiële website meldt de club dat Gregorio Manzano de taken van Alvarez overneemt. De 54-jarige trainer slaagde er vorig seizoen met Real Mallorca bijna in om ten koste van Sevilla vierde te worden in Spanje. Vanavond zal hij voor het eerst een training van het eerste elftal leiden.