Landzaat: "Twente lijkt op AZ van Adriaanse"

Olga Kroeders

Denny Landzaat had zaterdag namens FC Twente voor het eerst een basisplek in de Eredivisie. Tegen Ajax gaf hij de assist op de eerste goal.

Landzaat zette Theo Janssen vrij voor doelman Maarten Stekelenburg, die vervolgens kansloos was op het lobje van de Arnhemmer. Trainer Michel Preud'homme gaf aan Landzaat de voorkeur boven Marc Janko, die licht geblesseerd was. "Het zal iets met zijn fitheid te maken hebben gehad en ook een beetje met de tactiek", reageert de middenvelder in De Telegraaf.

Nog maar een paar weken geleden zat Landzaat zonder club, nadat zijn contract bij Feyenoord was afgelopen. "Ik ben blij dat ik de hele zomer heb doorgetraind. Dit is een mooie wending in mijn carrière", gaat de routinier verder. "Deze kans bij de kampioen wilde ik met beide handen aangrijpen en nu heb ik al Champions Leagueminuten gemaakt en sta ik in de basis in deze belangrijke wedstrijd."

Het voetbal van Twente doet Landzaat denken aan het spel van AZ onder Co Adriaanse. "In de tweede helft genoot ik van ons spel. Dat is een goed teken. Ik herken dat van mijn tijd bij AZ. We spelen bij FC Twente ook een beetje hetzelfde voetbal als AZ toen deed." Landzaat droeg tussen 2003 en 2006 het shirt van AZ.