Ferrari wisselt motor van Massa

Peterselieman

Het Formule 1-team van Ferrari heeft na de desatreus verlopen kwalificatie van Felipe Massa voor de Grand Prix van Singapore de motor van de bolide van de Braziliaan te wisselen. Massa zal morgen als 24e gaan starten en daarom heeft het wisselen naar de negende motor voor hem geen verdere consequenties.

Massa viel in het eerste deel van de kwalificatie al in de tweede ronde stil, waardoor hij als een ridder te voet naar de pits terugmoest. "Ik had een onverwacht probleem met de versnellingsbak en moest stoppen op de baan. We moeten nu begrijpen wat er mis ging. We vervangen nu uit voorzorg de motor, er rekening mee houdend dat ik als laatste op de grid sta."

"Ik verwacht een lastige race, omdat we op een baan rijden waar inhalen erg lastig is. Maar alles, zoals regen en een safety car, kan gebeuren, dus wie weet! Ik ben teleurgesteld, omdat we vandaag een competitieve auto hadden, zoals bewezen werd door Fernando. Ik hou van deze baan, maar het brengt mij geen geluk," zei de Braziliaan die in 2008 vanuit leidende positie met de tankslang aan de haal ging en buiten de punten eindigde, terwijl hij vorig jaar niet mee deed.