Hofmeier mikt in 2011 op talent

Peterselieman

De Hofmeier-schaatsploeg heeft zich vandaag in Thialf voor het seizoen 2010/2011 gepresenteerd. Grote namen kent het team van Jan van Veen niet meer, want Jan Bos en Gretha Smit zijn vertrokken. Daarom gokt het team op de jonge talenten.

Bekendste namen in de ploeg zijn Marrit Leenstra en Koen Verweij die beiden vorig jaar nog voor TVM reden. Ook Rhian Ket, de verrassende Nederlands kampioen op de 1.500 meter maakte de overstap naar het team. Daarnaast maken de allrounders Roxanne van Hemert, Yvonne Nauta, Pim Cazemier, Renz Rotteveel en de Fransman Alexis Contin deel uit van het team, waarbij laatstgenoemde een mentor voor de ploeg is.

"We zijn op dit moment dus nog een opleidingsploeg," zei Van Veen die vindt dat de pers dit jaar niet kritisch op zijn team moet zijn. "Ik wil komend seizoen laten zien dat ik nog kan schaatsen en ik denk dat dit bij deze ploeg kan," zei Leenstra die bij TVM niet uit de verf kwam.

"Ik ben terug bij mijn ouder coach, dus ik ga er vol voor. Op het NK Afstanden wil ik er meteen staan, dat is al een piekmoment," zei Verweij die net als Ket wil presteren. "Vorig jaar heb ik meegereden in het World Cup-circuit, dat wil ik komend seizoen weer. Op de 1500 meter wil ik meedoen in de internationale top," zei Ket.