Grootste pedo ontmaskerd

Thom Puiman (Juicyhil)

De grootste internetpedofiel ooit is ontmaskerd. Het gaat om Michael Williams, een 28-jarige postbode uit Groot-Brittannië. De pedo zou maar liefst duizend kinderen hebben verleid tot seks, ook wel 'grooming' genoemd. Van die duizend kinderen heeft hij 460 kinderen zover gekregen om zichzelf uit te kleden voor de webcam.

De postbode was vooral actief op sociale netwerksites zoals Facebook en Bebo. Hij ging onder verschillende gebruikersnamen schuil waaronder 'Georgeous Charlie'. De man deed zich voor als tiener die zowel jongens als meisjes benaderde, voornamelijk in sms-taal. De profielfoto had meneer geleend van een Oekraïense pornoster.

Volgens detectives is dit de ergste zaak ooit en is ook nog steeds op zoek naar slachtoffers. "Deze man heeft zich jaren lang schuldig gemaakt aan grooming", aldus de aanklager Andrew Macfarlane. "Honderden kinderen over heel het land zijn slachtoffer. Hij gebruikte de bij kinderen erg populaire sites Facebook, Bebo en MSN Messenger. Vandaag de dag durven ouders hun kinderen 's avonds niet meer buiten laten spelen, omdat ze schrik hebben dat ze iemand als Williams tegen het lijf lopen. Maar in dit geval ontmoetten ze hem veilig in hun slaapkamer, achter hun computer. Een schrikwekkende gedachte."

Williams was blijkbaar ook gefascineerd door kindermoordenaars. De politie vond namelijk in zijn appartement in Penryn wat krantenknipsels van de 'Soham-moordenaar' Ian Huntley. Daarbij bevatte zijn computer ook veel foto's van beelden uit de oorlog, verminkte baby's en autopsieën op kinderlijkjes. Dankzij zijn beroep als 'betrouwbare' postbode kon hij zo jonge meisjes benaderen. Daardoor heeft hij met twee meisjes ook seks gehad.

De pedo gaf acht gevallen van misbruik toe, dertien gevallen van grooming en nog eentje van voyeurisme. Daarvoor heeft hij al 8,5 jaar cel gekregen. De rest moet allemaal nog onderzocht worden.