Stropers doden honderden dieren in Zimbabwe

Redactie

Stropers hebben in een natuurreservaat in het zuiden van Kenia honderden dieren gedood en kilometers hekwerk vernield. Dat meldt een Zimbabwaanse dierenbeschermingsorganisatie vrijdag.

Volgens medewerkers van de Zimbabwaanse Dierbeschermingseenheid doodden de stropers de afgelopen twee maanden zeker driehonderd zebra's voor hun huid. Deze week werden ook zeven Afrikaanse antilopen gedood.

Volgens de groep won de eigenaar van het reservaat een rechtszaak om de stropers van het land af te zetten, maar dat werd genegeerd. "Het is tragisch. De autoriteiten hebben gefaald om op de naleving van het juridisch bevel toe te zien en de slachtpartij duurt voort", zegt Johnny Rodrigues, hoofd van de eenheid.

De populatie zebra's in het natuurreservaat is van 870 gedaald tot 160 , een verlies van 710 dieren, aldus de groep. Daarnaast werden bijna 560 elanden gedood en trof de eenheid dode gnoes aan. Zeven kilometer aan hekwerk werd gestolen om vallen mee te maken, aldus de organisatie.

De organisatie vermoedt dat de huiden van de zebra's naar buurland Zuid-Afrika zijn gesmokkeld, van waaruit veel stropers opereren.