Seedorf: "Ooijer binnenhalen was een slimme zet van Jol"

Jeffrey

Clarence Seedorf keert dinsdag met AC Milan in het kader van de Champions League terug bij de club waar zijn carrière begon en is blij dat hij daar nog altijd oude bekenden tegen komt.

Seedorf vertrok op 19-jarige leeftijd, na het binnehalen van de Champions League uit Amsterdam. Via Sampdoria, Real Madrid en Internazionale kwam hij in 2003 bij AC Milan.

Aankomende dinsdag speelt hij weer in Amsterdam waar het allemaal begon. "Binnen Ajax lopen nog mensen rond die er in mijn tijd ook al waren, zoals Danny Blind en David Endt", vertelt Seedorf aan Voetbal International. "En André Ooijer beschouw ik als een persoonlijke vriend. We zijn samen opgegroeid in de jeugdopleiding van Ajax en hebben altijd contact gehouden."

"Slimme zet van Martin Jol trouwens, Ooijer binnenhalen", vervolgt de middenvelder, die vorig seizoen zelf ook gepolst werd door Jol voor een terugkeer. "Zeker in de Champions League kan Ajax zijn ervaring en kwaliteit goed gebruiken. Dat weet ik nog uit mijn eigen tijd bij Ajax. Wij als jonkies konden ons in de luwte optrekken aan een man als Frank Rijkaard."