Sno: "Kan op hoog niveau blijven spelen"

Denny (nyny83)

Evander Sno woonde woensdag voor het eerst na zijn hartstilstand een wedstrijd van Ajax bij. Hij sprak er ook met Ajax TV.

"De dokter heeft me gezegd dat ik op hoog niveau kan blijven spelen en dat ik me geen zorgen hoef te maken", zei Sno, die ruim een week geleden instortte tijdens een wedstrijd in de beloftencompetitie. "Het gaat steeds beter, ik voel me ook gezonder en steeds krachtiger worden. Als je zoiets overleeft, kan je je alleen maar goed voelen."

Veel weet de voetballer niet meer van het incident. "Het is gebeurd, maar ik kan niet zeggen hoe of waar. Ik ben gewoon ingestort en werd wakker in de ambulance. Ik heb er niet veel van meegekregen en had ook niet door hoe ernstig de situatie was. In het ziekenhuis ging ik ook gewoon grapjes maken, maar een paar dagen daarna drong wel door wat er gebeurd is. Ik ben blij dat ik nog leef."

"Er zijn allerlei onderzoeken gedaan", ging Sno verder. "Niemand wil natuurlijk in het ziekenhuis zijn, maar ik heb erg veel steun gekregen en dat is om tranen van in de ogen te krijgen. De artsen hebben niet echt iets kunnen vinden, het is niet bekend wat de oorzaak is. Er is me wel gezegd dat ik kan blijven voetballen, daar ben ik superblij mee. Ik blijf natuurlijk sportman en voetballen is het mooiste dat er is."