Fransen ontvoerd op schip voor Nigeria

Redactie

Bij een aanval voor de kust van Nigeria op een schip van het Franse bedrijf Bourbon hebben piraten drie Franse medewerkers ontvoerd. Dat heeft het bedrijf op zijn website bekendgemaakt.

Bij de aanval, die dinsdagnacht of woensdagochtend plaatsvond, gebruikten de piraten meerdere speedboten. De ontvoerders namen drie medewerkers mee en lieten dertien anderen ongemoeid. Er vielen geen gewonden, aldus Bourbon.

Een woordvoerder van Nigeriaanse marine zei dat de autoriteiten onderzoek doen naar de aanval op het schip. Het Franse ministerie van buitenlandse zaken zei op de hoogte te zijn. "We zijn volledig gemobiliseerd, zowel in Parijs als in Abuja, om de mannen vrij te krijgen", zo zei het ministerie in een verklaring.

Wie er achter de ontvoering zit, is nog niet bekend.

Het Franse ministerie van buitenlandse zaken waarschuwde vorige maand voor het stijgende aantal ontvoeringen van buitenlanders in Nigeria. Militanten in de Nigerdelta hebben medewerkers uit de olie-industrie ontvoerd en pijpleidingen gebombardeerd. Bovendien vechten ze met regeringstroepen nadat in 2006 een opstand ontstond. De meeste buitenlanders die zijn ontvoerd, worden ongedeerd vrijgelaten als er losgeld is betaald.