Mourinho: "Spelers hebben rust nodig"

Olga Kroeders

Real Madrid-trainer José Mourinho heeft na de zege op Espanyol (3-0) gezegd dat zijn spelers vermoeid zijn door het drukke programma.

"De jongens zijn vermoeid, omdat er een vast elftal staat en de trainer niet rouleert", zegt Mourinho op de clubsite van Real Madrid. "Normaal gesproken rouleer ik met vier of vijf spelers wanneer ik een aantal jaren succesvol ben met een club. Ik zal dit dan ook doen bij Real wanneer ik denk dat zij daar klaar voor zijn."

"In februari kijk ik verder als we de volgende ronde van de Champions League halen. Dan zijn we verder en wil ik rouleren. Op dit moment wil ik dat nog niet doen", aldus Mourinho, die Real zonder veel moeite van Espanyol zag winnen in Madrid. "We speelden goed met (Sami) Khedira en (Alvaro) Arbeloa, mede omdat we compact speelden."

"We hielden de tegenstander goed onder druk en konden in de omschakeling met de vleugelverdedigers counteren. We hebben goed de balans bewaard in het team", vervolgt de Portugees, die niet inging op de arbitrage na drie rode kaarten, waaronder één voor Pepe. "Ik praat alleen over scheidsrechters die goed fluiten."