Update moet Virgin vooruit helpen

Peterselieman

Virgin Racing zal in Singapore de laatste update van het Formule 1-seizoen 2010 gaan introduceren. De renstal wil zo proberen Lotus in te halen en het gat met het middenveld te verkleinen.

Coureur Timo Glock heeft goede herinneringen aan de baan waar hij in 2008 punten pakte en vorig jaar op het podium stond. "Ik bewaar dus goede herinneringen aan dit circuit. De eerste keer was het lastig om te gaan met het tijdsverschil en de afwijkende tijden van de sessies, maar inmiddels heb ik aardig onder de knie hoe ik het weekend moet indelen."

Teambaas John Booth weet dat het rijden in de avond en nacht voor de meeste teamleden een nieuwe ervaring is. "We maken dankbaar gebruik van de tips van Timo en enkele collega’s die al eerder in Singapore zijn geweest. De monteurs moeten hun bioritme negeren en wennen aan beginnen met werken om 14.00 uur en naar bed gaan om 5.00 uur ’s nachts. Maar het zijn noeste krachten, die dit seizoen wel vaker nachten hebben doorgehaald."

Voor Lucas di Grassi wordt het weekend extra zwaar omdat hij op vrijdagochtend zijn plaats af moet staan aan Jerôme D'Ambrosio. "Ik zal hard moeten werken om de verloren tijd in te halen. Maar ik heb me goed voorbereid in de simulator. De nieuwe onderdelen voor de komende races zien er veelbelovend uit, dus ons doel is om onze directe concurrenten achter ons te houden."