Feyenoord vreest Tomasson tot de winterstop kwijt te zijn

Peterselieman

Het kan nog wel even duren voordat Jon Dahl Tomasson weer in De Kuip te bewonderen is. Hij komt mogelijk tot aan de winterstop niet meer in actie. Drie maanden geleden ging het mis voor Tomassen die op het WK de Deense international een peesblessure opliep.

Hij wilde in de beslissende groepswedstrijd tegen Japan graag gewisseld worden, maar omdat bondscoach Morten Olsen toentertijd al drie keer had gewisseld, moest hij blijven staan. "Daar is de kwetsuur ernstig verergerd", zegt Casper van Eijck, de clubarts van Feyenoord, in het Algemeen Dagblad.

Tomasson werkte hard aan zijn herstel, maar een paar dagen voor de competitiewedstrijd tegen Excelsior raakte de aanvaller weer geblesseerd. "Er is een blessure bijgekomen, een spierblessure", vervolgt Van Eijck. "Hoe dat kan? Door zijn keiharde manier van trainen. Het is een complexe kwestie en vervelend voor de club en bovenal voor Jon zelf."

Trainer Mario Been baalt van de afwezigheid van Tomasson. Hij kan wel een ervaren speler gebruiken in het piepjonge elftal van Feyenoord. "Ik weet er ook niet het fijne van", zegt Been. "Ik heb lang gehoopt hem er snel weer bij te hebben, maar de berichten die ik nu krijg zijn allesbehalve optimistisch te noemen. Het gaat nog minimaal een paar weken duren. Ik vrees dat hij voor de winterstop niet inzetbaar is."