Veldhuis en Kromowidjojo mogelijk niet naar WK

Peterselieman

Zwemsters Marleen Veldhuis en Ranomi Kromowidjojo overwegen het WK kortebaan in Dubai dat van 15 tot en met 19 december gehouden wordt, te mijden. Ze willen alleen naar het emiraat afreizen als ze vermoeden een redelijke kans op succes te hebben.

Veldhuis is eerder dit jaar bevallen van een dochter en heeft pas anderhalve week geleden de training hervat. Kromowidjojo werd in de aanloop naar het EK langebaan in Budapest getroffen door hersenvliesontsteking. Hierdoor moest ze noodgedwongen rust nemen. Ook zij is inmiddels weer in training, maar richt zich net als Veldhuis voornamelijk op het WK langebaan volgend jaar in Shanghai.

"We starten alleen op de WK wanneer er zicht is op het behalen van ten minste één medaille," zei coach Jacco Verhaeren. Hij benadrukte dat het WK langebaan volgend jaar het hoofddoel is, omdat daar startbewijzen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen worden vergeven. "Alle andere toernooien zijn ondergeschikt aan dat ene doel," zei de coach die benadrukte dat in ieder geval Veldhuis wel mee gaat doen aan het EK kortebaan in Eindhoven eind november.