Lothar Matthäus bondscoach Bulgarije

Olga Kroeders

Bulgarije heeft Lothar Matthäus aangesteld als nieuwe bondscoach. Dat maakte Borislav Mihailov, de baas van de Bulgaarse bond, vandaag bekend. De Duits recordinternational wordt over enkele dagen gepresenteerd. De wereldkampioen van 1990 tekent een contract voor een jaar met een optie voor nog twee jaar extra.

Voormalig Duits international Matthäus volgt Stanimir Stoilov op. Die nam ontslag na een teleurstellende start in de EK-kwalificatie. Begin september verloor Bulgarije uit met 4-0 bij Engeland en thuis met 1-0 van Montenegro.

Na zijn actieve loopbaan begon Matthäus aan een weinig succesvolle trainerscarrière. De 49-jarige Duitser was achtereenvolgens trainer van Rapid Wien en Partizan Belgrado, bondscoach van Hongarije en later weer trainer van Atletico Paranaense, Red Bull Salzburg en Maccabi Netanya.

Deze zomer leek het erop dat Matthäus als bondscoach van Kameroen aan de slag kon. Omdat de Duits recordinternational relatieproblemen had die veel in de publiciteit kwamen, zag het Afrikaanse land af van een dienstverband.