'PSP wordt een beetje ouderwets'

koei

De Playstation Portable heeft zijn beste dagen gehad. Dat zegt bestuursvoorzitter Shuhei Yoshida van Sony Computer Entertainment Worldwide Studios in een interview met de zakelijke gamewebsite Gamesindustry. De draagbare spelcomputer is al vijf jaar verkrijgbaar in Nederland.

"Toen wij de PSP op de markt brachten, was het het nieuwste, grootste en beste apparaat. Na vijf of zes jaar en vele games valt het niet te ontkennen dat mensen het apparaat ouderwets vinden", vertelt Yoshida in het interview. Dat is dan ook de reden dat Sony zich met de PSP nu vooral op een jonger publiek richt.

De PSP was altijd een redelijk duur apparaat voor gericht op de volwassen gamer. In de loop der jaren is de prijs van de PSP gedaald. Door de spelcomputer voor een jonger publiek in de markt te zetten hoopt Sony de verkoop te bevorderen. Sony Computer Entertainment wil niets kwijt over een opvolger voor de PSP, maar het apparaat schijnt tijdens de Gamescom in augustus aan developers gepresenteerd te zijn. De verwachting is dus dat het apparaat op de E3 van 2011 aan het publiek gepresenteerd gaat worden.

PSP