Dumitrescu na zes weken weg bij Steaua

ChiefBigFoot

Ilie Dumitrescu is na zes weken al opgestapt als coach van Steaua Boekarest. Hij werd weggejaagd door de fans. "Ik neem ontslag, want ik kan niet blijven op een plaats waar ik niet gewenst ben. Deze behandeling van de fans verdien ik niet," aldus de ex-aanvaller.

Dumitrescu ging in augustus aan de slag bij Steaua als de twaalfde coach in zeven jaar tijd, nadat de vorige trainer Victor Piturca een openlijk conflict kreeg met de voorzitter en werd bedankt voor zijn diensten. Hoewel de voormalige aanvaller van onder meer Tottenham Hotspur, West Ham United en Sevilla zijn eerste twee wedstrijden nog wist te winnen pakte hij in de drie volgende wedstrijden maar twee puntjes.

Ook in Europees verband ging het niet lekker. Steaua verloor met 4-1 van Liverpool. Het laatste gelijke spel van gisteren tegen Astra Ploiesti was de druppel voor de fans. Ze eisten zijn ontslag, maar de trainer hield dus de eer aan zichzelf. Ondanks de mindere resultaten stond de Roemeense topclub nog wel op de derde plaats in de competitie, op één punt achterstand van koploper Otelul Galati.