[Upd] Mogelijk toch miljoenen voor N.E.C.

Jeffrey

N.E.C. loopt mogelijk miljoenen mis die de club zou krijgen van de gemeente Nijmegen. N.E.C. zou een bedrag van 2,2 miljoen euro ontvangen ter compensatie als de club zou afzien van de aankoop van het trainingscomplex de Eendracht. De gemeenteraad heeft een onafhankelijk onderzoek laten doen naar deze deal en nu blijkt dat de afspraak niet waterdicht is.

Er staat in de overeenkomst namelijk niets op papier waaruit blijkt dat N.E.C. het recht heeft De Eendracht te kopen, maar alleen dat de gemeente verplicht is daarover te onderhandelen met N.E.C., aldus het Eindhovens Dagblad.

De club uit Nijmegen is door de KNVB ingedeeld in categorie 1. Hierin zitten alle zorgelijke clubs uit de Eredivisie en Jupiler League. N.E.C. kan het geld dan ook meer dan goed gebruiken. Woensdagavond wordt er een extra raadsvergadering belegd.

Update

Het lijkt er op dat N.E.C. Nijmegen voorlopig gered is. Uit een ronde langs alle fracties van de gemeente Nijmegen lijkt er voldoende steun te zijn voor het collegevoorstel om 2,2 miljoen euro aan de voetbalclub te betalen. In ruil hiervoor moet N.E.C. afzien van het terugkopen van het trainingscomplex de Eendracht.