Prijzen koopwoningen dalen licht

Redactie

De prijzen van koopwoningen zijn in augustus opnieuw licht gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Dit blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Verkochte bestaande koopwoningen waren in augustus gemiddeld 0,4 procent goedkoper dan in augustus 2009. De huizenprijzen zijn sinds februari 2009 onafgebroken lager dan een jaar eerder, maar de prijsdaling is in de loop van 2010 geleidelijk kleiner geworden, aldus het CBS.

Vrijstaande woningen waren in augustus voor het eerst in anderhalf jaar duurder dan een jaar eerder. De verkoopprijzen lagen hier 0,6 procent hoger dan in augustus 2009, blijkt uit de statistieken.

Ook appartementen waren duurder dan een jaar eerder. Alle andere woningtypen waren goedkoper dan in augustus 2009.

Ten opzichte van juli 2010 daalden de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen in augustus met 0,2 procent. In juli waren de prijzen nog met 0,6 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder.

Ruim 10.000 bestaande woningen wisselden in augustus van eigenaar. Dat is bijna 9 procent meer dan in augustus 2009. Van alle woningtypen werden meer huizen verkocht.