Drukke Prinsjesdag verwacht door goed weer

Redactie

De Haagse politie verwacht dat Prinsjesdag dinsdag druk bezocht kan worden doordat het waarschijnlijk droog blijft. De veiligheidsmaatregelen zijn volgens een politiewoordvoerder vergelijkbaar met vorig jaar.

Rond 13.00 uur vertrekt de Gouden Koets met Koningin Beatrix en een aantal leden van het Koninklijk Huis vanaf Paleis Noordeinde. De koets rijdt via het Lange Voorhout en de Korte Vijverberg naar het Binnenhof, waar de koets stopt voor de Ridderzaal. De tramrails waar de koets bij in de buurt komt worden door de gemeente Den Haag dichtgemaakt met touwen.

Zes kilometer hekwerk wordt geplaatst om de rit van de Gouden Koets in goede banen te leiden. De politie zet verschillende steunpunten op en richt een hal in mochten er arrestanten zijn. Politiekorpsen uit de regio staan het korps Haaglanden bij.

Het KNMI voorspelt dat het dinsdagochtend op veel plaatsen grijs en nevelig is. Aan het einde van de ochtend breekt de zon door. In de middag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De temperatuur ligt rond de 20 graden Celsius.