'India niet klaar voor Commonwealth Games'

Jeffrey

De Commonwealth Games kunnen volgende maand mogelijk niet doorgaan. Volgens de teammanager van Nieuw-Zeeland wordt het onmogelijk om het atletendorp voor het sportevenement in het Indiase New Delhi binnen twee dagen bewoonbaar te krijgen. Dan komen de eerste delegaties aan voor de Spelen voor leden van het Britse Gemenebest die tussen 3 en 14 oktober moeten worden afgewerkt.

Voorzitter Michael Fennell van de organiserende Commonwealth Games Federation (CGF) had eerder al aan de bel getrokken bij de Indiase regering om de accomodaties op orde te krijgen. Volgens de krant Times of India zijn slechts achttien van de 34 woontorens in het atletendorp gereed.

Nieuw-Zeeland, Canada, Ierland en Schotland noemen de accomodaties 'onleefbaar'. De Australische chef de mission houdt het erop dat het atletendorp 'waarschijnlijk niet naar Westerse standaarden is, maar hopelijk wel bruikbaar voor de atleten'.

Het toernooi in India wordt al langer overschaduwd door problemen. Deadlines werden routinematig opgeschoven waardoor twijfel ontstond over de veiligheid en kwaliteit van de stadions. De laatste tijd wordt vooral getwijfeld aan de veiligheid voor deelnemers en fans. Afgelopen weekend openden onbekenden het vuur op een toeristenbus in New Delhi waarbij twee toeristen gewond raakten.