Ajax bijt van zich af na uitspraken Cruijff

Rauzer

De clubleiding van Ajax kan zich niet vinden in de forse kritiek die clubicoon Johan Cruijff maandag uitte in zijn wekelijkse column in De Telegraaf.

De directie en het bestuur van Ajax noemen de opmerkingen van de legendarische nummer veertien niet realistisch en betreuren de manier waarop hij zich de laatste jaren over Ajax uitlaat, volgens het ANP.

"Als je de resultaten van het vorige seizoen en dit seizoen naast de column legt en dat combineert met het feit dat bijna alle aanbevelingen uit het onderzoeksrapport van twee jaar geleden uitgevoerd zijn, dan kan je niet ander dan concluderen dat we ons niet kunnen vinden in de opmerkingen", reageert een woordvoerder namens de gehele clubleiding van Ajax.

"De kritiek strookt niet met de realiteit. Neem alle statistieken zoals het aantal punten en doelpunten, gemiddelde leeftijd van het elftal, aantal spelers uit de eigen opleiding, aantal internationals dat bij Ajax is opgeleid en je weet genoeg. Het gaat momenteel goed met Ajax en we investeren om verdere technische vooruitgang te boeken. De attractiviteit van met name de thuiswedstrijden is enorm vooruit gegaan en de sfeer in het stadion is dankzij een fantastische, grote en trouwe groep supporters erg verbeterd. We vinden het heel jammer dat zo'n clubicoon al jaren op deze manier over Ajax schrijft."