Jol: "Verdiend gewonnen"

Frank (franklop)

Martin Jol kon een glimlach niet onderdrukken nadat hij Ajax zondag in De Kuip met 1-2 had zien winnen van Feyenoord. Ajax bleek lange tijd sterker dan de Rotterdammers, maar kreeg het na de 1-2 van André Bahia toch nog lastig. 

"Dit is toch een lastige uitwedstrijd die je niet zo maar wint," aldus Jol. "Maar we hadden natuurlijk wel vaker moeten scoren. Na die afstraffing bij Real Madrid moesten we toch weer even laten zien dat we goed kunnen voetballen. Dat lukte aardig, al misten we wel veel kansen. We komen uiteindelijk dankzij een rommelig doelpunt van Siem de Jong op voorsprong."

"Ook in de tweede helft misten we veel kansen maar maken we wel 2-0. Dan weet je dat het moeilijk kan worden als Feyenoord ook nog een keer scoort. Dat zag je in de slotfase, maar uiteindelijk hebben we natuurlijk wel verdiend gewonnen."

De trainer maakte weinig woorden vuil en was was luchtig over het passeren van Demy de Zeeuw en Urby Emanuelson, die beiden op de bank moesten plaatsnemen. "Ze krijgen binnenkort wel weer een kans. Dat gaat snel bij Ajax."

De spelers acteerden zwak tegen Real Madrid. "Die wedstrijd had inderdaad wel met mijn beslissing te maken. Sulejmani traint namelijk al weken heel goed. En Lindgren staat ook al weken te trappelen om weer mee te doen. We spelen geloof ik ruim vijftig wedstrijden per seizoen. Dan is het lekker voor een coach als hij eens iets kan veranderen. Ik neem als trainer een beslissing en de spelers moeten dat gewoon accepteren."