[F3 Euro] Uitslag Race 2 Oschersleben

Peterselieman

Jim Pla heeft de tweede race van de Formule 3 Euroseries op Oschersleben op zijn naam geschreven. De Fransman bleef in een chaotische race Marco Wittmann en Nicolas Marroc voor. Renger van der Zande eindigde uiteindelijk op de vijfde plaats.

Carlos Munoz mocht van poleposition beginnne, maar het was Pla die al snel de leiding overnam. De Fransman lag na één ronde vierde, maar werd ingehaald door Antonio Felix da Costa. De Portugees ging de fout in door tegen Valtteri Bottas aan te rijden, waardoor Pla derde kwam te liggen. In de elfde ronde haalde de Fransman Wittmann in om daarna jacht te maken op Munoz. De Colombiaan leek niet onder de druk te bezwijken, maar in de 27e ronde ging hij in de fout en kwam als vijfde terug de baan op. Een beschadigde linkervoorband maakte een eind aan zijn wedstrijd.

Pla kon zo eenvoudig winnen, voor Wittmann en Marroc. Van der Zande kwam goed door alle crashes heen en eindigde als vijfde. Kampioen Edoardo Mortara moest al in de eerste ronde opgeven na een botsing met Alexander Sims, terwijl Roberto Merhi zich nog voor de eerste bocht verremde en zo veel tijd en plaatsen verloor.

Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Jim Pla ART Grand Prix 40:26.450
2 Marco Wittmann Signature-Plus +2.151
3 Nicolas Marroc Prema Powerteam +3.851
4 Laurens Vanthoor Signature-Plus +4.373
5 Renger van der Zande Motopark Academy +15.697
6 Daniel Juncadella Prema Powerteam +16.105
7 Tobias Hegewald Motopark Academy +22.784
8 Alexander Sims ART Grand Prix +1 Ronde
9 Roberto Merhi Mücke Motorsport +1 Ronde
DNF Carlos Munoz Mücke Motorsport +2 Ronden
DNF Valtteri Bottas ART Grand Prix +6 Ronden
DNF Matias Laine Motopark Academy +15 Ronden
DNF Antonio Felix da Costa Motopark Academy +15 Ronden
DNF Edoardo Mortara Signature-Plus +29 Ronden


Stand volgt