Anus uitgescheurd door ingeslikte spare rib

Djeez

Een 44-jarige man uit het Taiwanese Taichung had afgelopen week een wel heel pijnlijke stoelgang. Toen hij in de pot keek, zag hij allemaal bloed in he toilet liggen. In het ziekenhuis constateerden artsen dat de man een stuk spare rib in zijn rectum had zitten, die hevige bloedingen veroorzaakte.

De arme Taiwanees bekende de avond tevoren een portie spare ribs te hebben gegeten. Blijkbaar had hij niet al te fijn gekauwd, want hij slikte ongemerkt een bot van vier bij drie centimeter in. Het botje kwam terecht in zijn maag, en belandde via zijn darmen in zijn anus.

In het ziekenhuis werd het slachtoffer plaatselijk verdoofd, waarna de artsen het botje uit zijn getergde sluitspier verwijderden. Het dikke botje wist de tocht door de slechts anderhalve centimeter nauwe darm af te leggen zonder deze te beschadigen. "Tegen alle verwachtingen in baande hij zich een weg tot hij bleef steken bij de laatste hindernis", laat het ziekenhuis weten. De artsen raden iedereen aan rustig de tijd te nemen tijdens het eten, om dit soort problemen te vermijden.


Dit leuke tekenfilmpje maakt het allemaal nog duidelijker...