Verschil tussen PVV en VVD slinkt

static

Het verschil tussen de VVD en de PVV is in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond kleiner geworden. Stond de partij van Geert Wilders vorige week nog op 34 zetels, deze week komt de partij uit op 33 zetels. De VVD stijgt een zetel ten opzichte van vorige week en staat nu op 29 zetels.

Het CDA pakt een zetel terug en staat nu op vijftien zetels. Ook GroenLinks krijgt er een zetel bij komt uit op dertien, de SP verliest er een en houdt er zeventien over. De Partij voor de Dieren verliest een van de twee zetels. Verder verandert er niets ten opzichte van vorige week: PvdA houdt 23 zetels, D66 blijft op twaalf staan, de ChristenUnie op vijf en de SGP op twee.

De Hond peilde in aanloop naar Prinsjesdag ook het vertrouwen in de economie. Dat is ten opzichte van vorig jaar toegenomen: toen dacht 46 procent nog dat de Nederlandse economie het jaar erop zou verbeteren, dit jaar verwacht 63 procent licht tot sterke verbetering van de economie in 2011. Wat betreft de koopkracht zijn Nederlanders minder optimistisch: de helft van de mensen verwacht dat die komend jaar verslechterd, een op de vijf gaat uit van een verbeterde koopkracht voor het eigen huishouden.