Pedersen: "Ik deed wat ik vorige week naliet: scoren"

Olga Kroeders

FC Groningen-topscorer Nicklas Pedersen speelde gisteravond een belangrijke rol in de overwinning op Excelsior (2-0).

Met een treffer en een assist kan de Deense aanvaller terugkijken op een geslaagde wedstrijd tegen de Rotterdammers. "Ik deed wat ik vorige week naliet: scoren", aldus Pedersen op de clubsite van FC Groningen. Momenteel is Pedersen met drie doelpunten clubtopscorer.

"Ik was tegen FC Utrecht erg boos op mezelf na het missen van die grote kans, maar door dit doelpunt kan ik vorige week vergeten", zo voegde de Deen eraan toe.

Pedersen was vooral tevreden over de tweede helft tegen Excelsior. "Het was de beste helft van dit seizoen. We moeten veel geduld hebben om een doelpunt te maken en daarom lijkt soms wat langzaam te gaan, maar ik vond dat we erg goed speelden", zo vindt de Scandinaviër.

De spits bezorgde met zijn assist op Tim Matavz, die het tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde, zijn tweede belangrijke aandeel van de wedstrijd. "Dat is voor een deel training, maar het heeft natuurlijk ook te maken met de uitstekende kwaliteiten van Tim Matavz. Ik voel me lekker achter hem en het gaat erg goed als aanvallende middenvelder."