Assaidi: "Ik word er moedeloos van"

Olga Kroeders

Oussama Assaidi keerde vrijdagavond op De Vijverberg terug bij zijn voormalige club De Graafschap. In dienst van sc Heerenveen speelde hij een uitstekende wedstrijd, maar de dribbelaar kon niet voorkomen dat de Friezen met 3-2 de boot ingingen.

De teleurstelling droop na afloop van Assaidi's gezicht in de catacomben van De Vijverberg. "Dit is zeker een knullige nederlaag", tekent Goal.com op uit de mond van de buitenspeler. Christian Grindheim zette Heerenveen al vroeg in het duel op voorsprong met een prachtig schot. Assaidi dacht dat Heerenveen daarna door zou drukken. "We hadden na die 1-0 het overwicht en we dachten, althans ik dacht, dat we uit zouden lopen naar 2-0 en 3-0."

"Maar we geven die gelijkmaker makkelijk weg, waardoor ze in de wedstrijd komen. Dan verlies je uiteindelijk met 3-2", treurt Assaidi, die moedeloos wordt van de vele tegendoelpunten deze competitie. "Iedere keer als je denkt: we gaan eroverheen, krijg je een klotegoal tegen. Het is gewoon vervelend, iedere keer weer."

De aanvaller heeft ondanks de zure nederlaag een goed gevoel overgehouden aan zijn terugkeer op het oude nest. "Het voelt mooi. De sfeer is altijd heerlijk en het is mooi om hier weer terug te keren", aldus Assaidi, die enkele malen werd uitgefloten door de Doetinchemse supportersschare. "Daar heb ik niks van gemerkt. Ik focus me op de wedstrijd en steek mijn energie in belangrijker dingen."

Assaidi was wellicht de beste man aan de zijde van de Friezen. "Ja, het gaat de goede kant op. Ik scoor hier de 2-2, maar als je dan nog verliest dan is dat een klotegevoel. Gelukkig krijg ik het vertrouwen van de trainer, daar ben ik blij mee. Ik blijf gewoon mijn stinkende best doen en fris te blijven. Laten we hopen op betere resultaten in de toekomst."