Portugal vangt bot bij Mourinho

Peterselieman

José Mourinho gaat niet in op het verzoek om de tijdelijke bondscoach van Portugal te worden. De 47-jarige oefenmeester zegt dat zijn club Real Madrid een uitstap niet ziet zitten, hoewel hij zelf zijn land graag had willen helpen.

Mourinho moest de tijdelijke opvolger worden van de ontslagen Carlos Queiroz, om de Portugese voetbalbond zo meer tijd te geven om een geschikte opvolger te vinden. De Special One zou Portugal alleen tijdens de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Denemarken en IJsland leiden, maar Real zit een het bijbaantje van Mourinho niet zitten.

"Ik kon geen ja zeggen, want ik werk nu eenmaal voor Real Madrid. Maar ik kon uiteraard ook geen nee zeggen, want ik wil graag dat Portugal wint", aldus Mourinho die de beslissing aan Real liet. "Zij hebben het recht om mij tegen te houden."

Queiroz werd een week geleden op straat gezet na een teleurstellende start van de EK-kwalificatiecampagne. Portugal verloor bij Noorwegen en speelde in eigen huis gelijk tegen Cyprus. Gilberto Madail, voorzitter van de Portugese voetbalbond, hoopt volgende week een opvolger te presenteren.